Nobilis Ars

Sokolarsko udruženje "Nobilis Ars", Priča o nama

Iz zajedničkog lova

Sokolarsko udruženje "Nobilis Ars", osnovano je 10. marta 2001. godine. Kroz teške periode sveopšte društvenog stanja proteklih godina, udruženje je uspelo da se održi i sačuva status prvog i veoma bitnog sokolarskog udruženja u Srbiji.

Od samog početka podršku i pomoć sokolarima pružio je i dr. Slobodan Puzović u ime Zavoda za zaštitu prirode Srbije, takođe, veoma važna podrška stigla je i od strane Lovačkog saveza Srbije, čiji je sekretar bio Aleksandar Pantelić.

Tokom proteklih godina, sokolarstvo, kao lovna disciplina je ušlo u Lovački savez Srbije, a takođe je zaštićeno i od UNESCO-a, kao kulturno nematerijalno dobro.

Naše udruženje ne broji mnogo članova i svako ko upozna sokolarstvo shvatiće zašto je to tako, pa ipak najveći zaljubljenici još uvek odolevaju i uspevaju da istraju pred preprekama koje nosi moderan način života. Naša misija je da sačuvamo ovu drevnu veštinu od zaborava i da ljubiteljima prirode približimo ovaj svet kroz prizmu sokolarskih pogleda koji duboko osećaju i žive sokolarsku priču.

Milan Vučković

Predsednik

Slobodan Rakinić

+381 64 823 66 01

Sekretar

Stjepan Bašić

+381 63 865 94 32